torsdag, april 12

Min valfria konsert


Den 17 Mars hade 320 människor samlats i en kör på Vasa Yrkesinstitut för att sjunga gospel. Jag var där! Det var en kör som Tomas Koskinen och hans kör Ichtys dragit samma från när och fjärran för att sjunga gospel i Vasa och Jakobstad under denna helg. Kören leddes bland annat av den berömde norrmannen Tore Aas, som normalt leder Oslo Gospel Choir.

Det var en mycket skön kväll, och en skön konsertupplevelse. Det var maffigt att höra en så stor kör sjunga. Det var verkligen svängigt, och annorlunda. Det är inte ofta man lyssnar på så många människor som sjunger samtidigt. Det lät väldigt bra också. Efter att bara ha hunnit öva tillsammans under två dagar så är det väldigt imponerande. Man blev själv sugen på att vara med och sjunga i kören, men kanske det får bli en annan gång. :)

Något som hände ofta under konserten, som jag tyckte var ganska roligt, var att när en sång hade tagit slut och värden för kvällen skulle gå fram och prata lite emellan låten, så drog sången igång igen och höll på i 2 minuter till ungefär. Det är ett ganska intressant fenomen som är väldigt vanligt inom gospelmusiken. Det är som att de vet att man vill höra mer och retas med en, och sedan drar igång och tillfredsställer publikens inre önskan.

0 kommentarer: